Documentaires

Er zijn verschillende documentaires gemaakt over draagmoederschap.

De Wandeling (2014)

Dana was draagmoeder voor een onbekende. In Nederland komt dit met hulp van de Kinderbescherming slechts 10 keer per jaar voor. Dana droeg baby Elize voor wensmoeder Evelien en haar man Martin die hiermee hun jarenlange kinderwens in vervulling zagen gaan.

Barmhartigheid

Evelien deed haar oproep voor een draagmoeder via internet. Dana besloot na lang praten en goede afspraken te hebben gemaakt, dit belangeloos voor een ander te doen. Gewoon uit barmhartigheid en omdat ze als moeder de kinderwens van Evelien begreep. De dankbaarheid valt voor Evelien bijna niet uit te drukken: “Ik ben zo blij met dit wonder en dat iemand dit voor je wil doen”.

Link naar de KRO waar de uitzending kan worden teruggekeken.


Draagmoeder gezocht (2012)

De KRO heeft in 2012 een bijzondere documentaireserie uitgezonden over draagmoederschap. Hierin onder andere de Nederlandse, ideële draagmoeder Cindy, die een tweeling droeg.

Draagmoeder Gezocht is een unieke reeks met bijzondere, openhartige verhalen over vier stellen die met hulp van een draagmoeder een kind hopen te krijgen. Anita Witzier volgt een jaar lang twee homoparen en twee heterostellen. Hoever gaan zij voor het vervullen van hun kinderwens? Anita Witzier: “De stellen die meedoen aan dit programma beginnen aan een lange reis naar het onbekende. Ze stappen in een ingewikkeld en vaak ongelooflijk aangrijpend traject.” De KRO wil met deze reeks de ethische, fysieke en juridische dilemma’s rond het thema draagmoederschap onder de aandacht brengen.

Anita Witzier vertelt iets over haar programma in Koffietijd (filmpje).

De site van het programma zelf: http://draagmoedergezocht.kro.nl/

Alle afleveringen en extra beeldmateriaal op Uitzending Gemist