Links

Documentaires over draagmoederschap

​​Er zijn verschillende documentaires gemaakt over draagmoederschap. We zetten ze voor je op een rijtje:

Niets liever dan een kind (2019)

​​Het krijgen van een kind is niet voor iedereen vanzelfsprekend: er zijn in Nederland veel koppels en singles bij wie zwanger raken op de traditionele manier niet lukt of niet mogelijk is. Gelukkig zijn er andere methodes om die vurige kinderwens te vervullen, maar die trajecten vergen vaak veel geduld, veerkracht en doorzettingsvermogen. In Niets Liever Dan Een Kind volgt presentatrice Leonie ter Braak verschillende stellen en singles die er alles voor over hebben om een kindje te krijgen.

Lauren! Ik wil een kind (2019)

​​Lauren Verster volgde in 2019 stellen en singels die allemaal een kind op de wereld willen zetten. Daaronder ook een aantal die van draagmoederschap gebruik hopen te maken en een stel dat daarin daadwerkelijk slaagt dankzij een vrouw met een groot hart.De baby-industrie (2018)

Een kritische serie van documentairemakers 2Doc over draagmoederschap in het buitenland.Het zaad en de 11 eitjes (2017)

Het homostel Dennis en Lody wil graag kinderen. Een familielid wil draagmoeder zijn, maar dan moet er iemand worden gevonden die de eicel levert.Baby te koop (2016)

Eicellen invriezen, zaad kopen en een draagmoeder inhuren. Er is steeds meer mogelijk, maar dat roept ook vragen op. Het Rathenau Instituut deed onderzoek naar deze handel en werkte mee aan een documentaire van BNN over dit fenomeen, die op donderdag 10 maart door BNN werd uitgezonden.De Wandeling (2014)

​​Dana was draagmoeder voor een onbekende. In Nederland komt dit met hulp van de Kinderbescherming slechts 10 keer per jaar voor. Dana droeg baby Elize voor wensmoeder Evelien en haar man Martin die hiermee hun jarenlange kinderwens in vervulling zagen gaan.
​​Barmhartigheid
​​Evelien deed haar oproep voor een draagmoeder via internet. Dana besloot na lang praten en goede afspraken te hebben gemaakt, dit belangeloos voor een ander te doen. Gewoon uit barmhartigheid en omdat ze als moeder de kinderwens van Evelien begreep. De dankbaarheid valt voor Evelien bijna niet uit te drukken: “Ik ben zo blij met dit wonder en dat iemand dit voor je wil doen”.Draagmoeder gezocht (2012)

​​De KRO heeft in 2012 een bijzondere documentaireserie uitgezonden over draagmoederschap. Hierin onder andere de Nederlandse, ideële draagmoeder Cindy, die een tweeling droeg.
Draagmoeder Gezocht is een unieke reeks met bijzondere, openhartige verhalen over vier stellen die met hulp van een draagmoeder een kind hopen te krijgen. Anita Witzier volgt een jaar lang twee homoparen en twee heterostellen. Hoever gaan zij voor het vervullen van hun kinderwens? Anita Witzier: “De stellen die meedoen aan dit programma beginnen aan een lange reis naar het onbekende. Ze stappen in een ingewikkeld en vaak ongelooflijk aangrijpend traject.” De KRO wil met deze reeks de ethische, fysieke en juridische dilemma’s rond het thema draagmoederschap onder de aandacht brengen.


Vacatures

We hebben momenteel geen openstaande vacatures.

Vrijwilligers

Stichting Zwanger voor een Ander zoekt regelmatig voor een evenement of project extra handen om te helpen. Meld je hiervoor aan door een mail te sturen naar aart@zwangervooreenander.nl

KVK: 77580109
RSIN: 861053977

©2023 Stichting Zwanger Voor Een Ander.