De ex-vrouw van je man als draagmoeder

Toen de 33-jarige Rebecca Hankins te horen kreeg dat ze had, viel haar grote droom om moeder te worden in duigen. Omdat de kans groot was dat de chemokuur haar onvruchtbaar zou maken, besloot ze twee IVF-behandelingen te ondergaan. Maar het mocht niet baten: Rebecca kon haar grootste wens niet in vervulling laten gaan. Totdat de ex-vrouw van haar man aanbood om draagmoeder te zijn!

Julie Brackenburry en Rebecca Hankins. Foto: Dailymail
Julie Brackenburry en Rebecca Hankins. Foto: Dailymail

De 34-jarige Julie Brackenburry, die voorheen getrouwd was met Rebecca’s man, besloot te hulp te schieten en bood aan om middels een IVF-behandeling het kindje van Rebecca te dragen. “Hoewel Julie begreep hoe belangrijk het voor mij is om moeder te worden, sta ik er nog steeds van versteld dat ze mijn draagmoeder wilde zijn!”, aldus Rebecca.

Niet zwanger

Vlak nadat Rebecca te horen kreeg dat ze baarmoederhalskanker had, besloot ze haar eicellen in te vriezen. Julie, die zelf moeder is van vijf kinderen, twijfelde geen moment toen ze het nieuws hoorde. Ze bood direct aan om de eicellen in haar baarmoeder te implanteren. Helaas sloegen de behandelingen niet bij Julie aan en werd ze niet zwanger van Rebecca’s kindje.

Adoptie

Rebecca was kapot van het nieuws, maar besloot niet bij de pakken neer te zitten. De jonge vrouw had intussen haar ziekte overwonnen en besloot zich te verdiepen in adoptie. Haar man, die het niet zag zitten om een kindje te adopteren, zag dit echter als een reden om hun huwelijk te verbreken.

Nieuw begin

Inmiddels heeft Rebecca een nieuwe partner die volledig achter haar staat en graag samen een kind wil adopteren. Daarnaast zet zij zich tegenwoordig volop in voor het Macmillan Cancer Support. Rebecca: “Zij hebben mij geholpen toen ik ziek was en ik wil daar iets voor terug doen! Bovendien ben ik ook heel dankbaar voor alles wat Julie voor mij heeft gedaan. We zijn nog steeds erg close.”

Lees hier het volledige artikel op De Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *